Börjat om...

Då har vi börjat om där vi en gång börjat och trott att vi var igång!
 
Skickat ut förfråganingar till de byggfirmor vi kan tänka oss, men nu på ett stomrest bara.
Verkar som att de är mer intresserade av att bara smälla upp ett skal och sedan lämna det som återstår till andra.
Istället för att ta på sig stora projekt som nyckelfärdigt, som vi i början var ute efter.
 
Sedan är det nästan inga som har tid att bygga helt nyckelfärdigt heller då de har fullt i orderböckerna redan för 2017.
 
Och det skulle ha varit lätt att ta nyckelfärdigt om man hade vetat hur man vill ha det. Eller om man bygger efter katalog.
 
Men här har vi verkligen chansen att få vara med och bestämma allt in i minsta kvadratmillimeter. Färger, material. Och jag har fastnat på köksbeslagen...
 
Danne har pratat med ett företag i stan som ska komma ut till tomten nästa vecka och titta på grunden då vi är inne på att sprayisolera den med polyuretanskum.
De verkar vettiga. För de tycker vi är helt rätt inne på att välja att göra en inneluftsventilerad grund, vilket jag varit inne på rätt länge nu efter att ha läst allt om krypgrunder, rikskonstruktioner, sorptionsavfuktare, isoleringar, bjälklag, radon.
 
"I en inneluftsventilerad krypgrund är marken och kantbalken isolerade, och bjälklaget är endast isolerat med en tunn ljudisolering. Grunden ventileras mekaniskt med frånluft kopplat till husventilationen och för att uppnå en energieffektiv lösning kan värmen från frånluften återvinnas. Den varma tillluften gör klimatet i grunden torrt vilket ger stora fördelar ur fuktsäkerhetssynpunkt."
 
 
 Danne kontrollerar fiskelådorna och jag drömmer kök.