Hade det inte varit...

Vi tog en heldag i Sundsvall förra veckan. För att träffa det där husföretaget. Som vi i förväg målat upp skulle lösa alla våra hittills uppsatta hinder och kunna påbörja en byggprocess som vi nu bara vill ska ta fart.

Hade det inte varit
för att vi redan har en färdig krypgrund av Isolergrundblock hade vi enkelt kunnat bestämma oss för dem där och då på plats.

Hade det inte varit för att vi har en uppsättning Masonite Beams balkar till tak och golvbjälklag för flera 10-tusentals kronor som det känns väldigt surt att bara elda upp, hade vi inte behövt fundera längre.

Hade det inte varit
för att det finns en grundritning med klart besked för bygglov hade vi kunnat rita om och gjort precis vad som helst, och då hade det där företaget varit helt toppen. För då hade man kunnat anpassa ritning utefter hur husblocken byggs och inte tvärtom.
Ska man anpassa ett redan färdigt byggsystem utifrån våra pennstreck, då blir det dyrt.
 
Så vi står i samma cirkel och trampar ännu. Vi är faktiskt tillbaka på 0. Var nu noll börjar i en cirkel?
 
 
 
Vi har hört oss om lite hos de vi en gång börjat för nya offerter eftersom vi kanske är mer inne på att bygga ett stomrest till att börja med, sedan får man ta allt annat på löpande.
 
Men Ikea hann vi med. Och Bauhaus! Så mycket roligt!
Man kände sig lite som då man var ett litet bybo-barn, när man fick åka in till stora staden och vilda runt utan hämningar på Barnens Hus. Känna, klämma, dra, peta.Tjata.
 
Här har ni köket jag har ritat upp i Ikea. Ett av dom i alla fall. Det här köket heter typ Sjövik 4.III.
Det fjärde helt nyritade köket med tre olika ändringar av olika art.
 
Cirka så. Lär hinna ändras.
 
Nästa gång tänkte jag presentera huset, så som vi själva ritat om det.
Ska bli roligt att se sedan hur mycket det kommer skilja sig åt från en arkitekts ritningar.
Och det färdiga resultatet sen dessutom!
 
Men sen är då.